Jómagyar.hu termékek

Kompromisszummentes minőség kedvező árakon! 

Csak magyar termékek! 4 budapesti átvételi pont!

A kosár üres    Kosárhoz


Nagyon fontos élelmiszerünk a burgonya. Csoportosításuk legalább 3 szempont szerint lehetséges: felhasználás célja, vetésidő és konyhai felhasználás szerint. A vetési időkrumpli szerint  vannak igen korai/primőr, középkorai, korai és középkései burgonyák, míg a burgonya felhasználási céljai az étkezési, vető, takarmány és ipari burgonya fajták lehetnek. Minket persze a burgonya konyhai felhasználása érdekel a legjobban, hogy háziasszony olvasóink eligazodhassanak.Kép: rózsa - és sárgahéjú burgonya

magyar tarkaEgy nagyon érdekfeszítő rádiós műsorban a Karc FM-en hallottam először az A1-es és A2-es típusú β-kazeinról (a továbbiakban béta-kazein) és az A1 típusú béta-kazein emberi szervezetre gyakorolt igen negatív  hatásairól. Angolul rákeresve a témára, azonnal bejött az általam már sokszor használt USA Egészségügyi Minisztérium intézménye az Egyesült Államok Nemzeti Gyógyászati Könyvtárának anyaga :https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4818854/

Kellemetlen szagú, sárgás és laza szerkezetű volt az általam pangasius tapanyag tapmegsütött Pangasius húsa. Kétszer próbáltuk. Az európai élelmiszer riasztások -RASSF-(RASFF, Rapid Alert System for Food and Feed) honlapja:https://webgate.ec.europa.eu/rasff-window/portal/?event=searchResultList . Üsse be a Keyword ablakba ( jobb alul) Pangasius szót és meg fogja látni, hogy Európában 169 eu-s riasztás volt az elmúlt években pangasius hal ügyben. Ajánljuk minden médiának a lista közzétételét. Kép: ez a Pangasius táp

UHT tejPersze ezt az emberiség már évmilliók óta tapasztalja, tudja, csak manapság már mindent elhitetnek a hiszékeny emberekkel. Ebben nagyon hatékony a TV marketing/reklám. Amerikában hatalmas harc alakult ki a raw milk, azaz nyers tej és a "műtej" előállítók között. Az Amerikai Élelmiszer és Gyógyszer Hivatal sajnos utóbbiak pártján lépett be a harcba, de ez nem meglepő, hiszen ők már hosszú évtizedek óta a nagy élelmiszeripari lobbi nyomásának megfelelően hajladoznak.Kép: ultrapasztőrizálás 135 C fok felett..

orange treeNéhány napja beszélgettem egy vásárlómmal, aki fel volt háborodva, hogy mennyi növényvédőszert tartalmaznak a déli gyümölcsök, nevezetesen a banán és a narancs. Az ő agrármérnök fia mondta neki..., hogy csak úgy locsolják rá a DDT-t( amit már 30 éve betiltottak egyébként világszerte...:), nehogy együnk ám belőle... Persze én nem értettem egyet vele már akkor sem, tájékoztattam, hogy a NÉBIH folyamatosan ellenőrzi az import élelmiszereket is, ez az egyik alapfunkciójuk és írtam az általunk nagyrabecsült NÉBIH-nek. Előrebocsátom, hogy nyugodtan fogyasszuk a banánt és narancsot!

mezMivel már évek óta nem írtam ajánló cikket méz árainkról, úgy döntöttem, hogy most megteszem. A Jómagyar.hu az utóbbi időben kicsit mostohagyermekének tekintette a mézeket, mert az olajok, őrlemények,  Jutavit termékek viszonylag nagy forgalma elnyomta kicsit az egyébként csodálatos mézeink marketingjét.

elma citySokat gondolkodom azon, hogy milyen jó lenne egy magyar elektromos autó jobb áron, mint a mai nevetséges elektromos autó árak. 2017-ben nincsen 8,5 millió alatti elektromos autó, ezeknek is csak 150 km körüli a hatósugara. A cikk alcíme az lehetne, hogy mennyi idő alatt térül meg egy villamos autó? Elnézést, ha a cikk szedett-vedett, hamarosan bővítve lesz.

 A D-vitamin napi ajánlott mennyisége 2012 óta..

d 3 vitamin jutavitEz az orvosi konszenzusos ajánlás még egy 2011-es orvosi találkozó eredménye, az eredmény 2012. áprilisában lett közzétéve. A felnőtteknek ajánlott napi D vitamin mennyiség lényegesen több,mint eddig volt, felemelték napi 4000 NE-re.

Mákos piskóta meggyel

mákosEz a mákliszttel készülő kelt tészta csodás édesség és nem mellesleg kiemelkedő kalcium és foszfor bomba. A mákliszt olcsóbb, mint a mák, mivel a mákolajunk préselési melléktermékéről van szó. Persze lehet mákkal is csinálni, de azt előtte azért őröljük meg.. A mákliszt már őrölve érkezik, ezért nincsen vele további teendőnk.

2016-os labdarúgó EB - Magyar Labdarúgó Válogatott! Köszönjük, hogy amire évtizedeket vártunk, azt megtettétek! Harcoltatok! Elindultatok talán egy úton, hogy ne csak a válogatotttöbbi 20-30 sportágban, hanem a labdarúgásban is ismét a világ élmezőnyébe kerüljünk. Magyarország sportnagyhatalom! Nem csak népesség arányosan, mert úgy mi vagyunk az elsők, hanem sokszor a népességtől független érmek abszolút összegében is.

MOL benzinkutVásároljunk magyar üzemanyagot a magyar cégtől, aki bevételéből a legtöbbet fordítja a magyar kultúrára, sportra, oktatásra, azaz társadalmi szerepvállallásra. Sokan büszkén tankolnak az OMV-nél, pedig milyen sok kárt és bánatot okoztak már nekünk osztrák "barátaink", akár a legutóbbi migráns ügy kapcsán is? Egyszerűen csak lenéznek minket...

aszpartamIsmét az Aszpartámról, de ez vonatkozik az Aceszulfám-k-ra is! Megjegyzem, mikor fiatal(abb) koromban az USA-ban jártam, már akkor feltűnt a Nutrasweet( ha jól emlékszem, az volt) édesítő tasakján a kávézóban a  "rákot okozhat" felirat, jó apró betűkkel....... It may cause cancer!... Ez volt már 1999-ben ráírva. Minden rágógumi tartalmazza!

citromA citromlé és a szódabikatbóna egy csodás kombináció lehet és bizonyítottan évente életek ezreit menti meg. Több, mint 20 laboratóriumi kísérlet 1970 óta bizonyította, hogy a citromlé és a szódabikarbóna kombinációja megöli a rákos/tumoros megbetegedések  12 fajtáját. Megelőzi a rákos sejtek átterjedését és 10000-szer erősebb, mint a Adriamycin vagy a kemoterápia. Jómagyar.hu fordítás/cikk.

joghurtos sütiMivel megjelentetjük a magyar piacon is a kukoricacsíra lisztet, ezért megkértem Berni asszonyt, hogy készítsen már belőle valami finom, omlós süteményt. Eredetileg könnyű, diétás tésztát kértem, de most, a recept olvastával szembesültem a ténnyel, hogy ebben bizony van bőven hidegen sajtolt étolaj és cukor is.

Aktuális árainkat a gyümölcsleveknél láthatja!

almal├ę 100Budapesten az egyik legjobb áron  a Jómagyar.hu frissen préselt 3 és 5 literes gyümölcslevek érhetőek el. Kiszállítás - házhozszállítás  nem minden kerüleben van, azonban átvételi pontjainkon a XI., III. és a XV. ker-ben átvehetőek a megrendelt gyümölcslevek. Választékunk jelenleg: natúr almalé, pirosribizlis almalé, szedres almalé, feketeribizlis almalé, homoktövises almalé, málnás almalé, céklás almalé. Mi elsősorban egészségvédő, bogyósokból készült almaleveket forgalmazunk, őszibarackos, szilvás és hasonlóak egyelőre nincsenek.

Roundup-on-beans-3Már többször megemlékeztünk , általában a GM növényekkel kapcsolatban a Glyphosate/Glifozát hatóanyag tartalmú növényvédő szerekről, de most ismét átlépte az ingerküszöbömet a szomszéd.. Szerencsétlen butuska emberek kertje irreálisan gyom mentes, na, vajon miért?? Annyi eszük sincsen ezeknek az egyébként jóindulatú embereknek, hogy ne permetezzenek Glifozátot (Glyalka, Fozát 480, Kapazin, stb.) a saját kiskertjükbe!!

magyartarkaTalán sokakat nem nagyon érintett meg a tegnapi hír, miszerint a Földművelésügyi Minisztérium célul tűzi ki hazánk teljes GMO mentességét, pedig nagyon nagy horderejű kérdésről van szó. Mint mi azt már régóta hangoztatjuk, az Európában felhasznált állati takarmányok nagy része Dél-Amerikából származik és GM szója alapú! Kép: magyar tarka szarvasmarha

ironmanAzt hiszem mostanra már láthatja mindenki, hogy a Jómagyar.hu az egészséges, adalékanyag mentes és persze magyar élelmiszereken keresztül, a tudatosan táplálkozókért működik. Fő célunk az, hogy tudatosítsuk az emberekben, hogy nem muszáj élelmiszer adalékanyagokat enni és vannak árban hasonlóan elérhető adalékanyag mentes alternatívák. Cikkeket írtam a finomított étolaj gyártásáról, az adalékanyagokról, természetes kenyérről, a természetes étrend-kiegészítők jótékony hatásairól, azonban talán a testmozgás fontosságát még nem eléggé hangsúlyoztam eléggé és elég sokszor. Kép: Nagyatád Ironman 2009

gm kukoricaMár a GM sem a régi... Brazíliában már perelni akarnak a farmerek, mert nem működik a Monsanto bioterrorista által kifejlesztett önálló méregtermelő képességgel ellátott génmódosított GM kukoricafajta...
A GM kukoricák egy része olyan méreganyagokat termel szervezetésben, ami a leveleket rágó bogarakat megmérgezi. Természetesen ezek a méreganyagok nem C vitamit jelentenek, tehát ezért sem ajánljuk a GM táppal etetett húsokat Magyarországon sem. Ne feledjük. minden bolti hús GM szóját is tartalmazó táppal "készült".

vörös szőlőA szőlő már évezredek óta jelentős gyógyászati (jótékony) hatásokkal és kiváló beltartalmi tápértékekkel volt beharangozva és elfogadva az emberiség történetében. Az egyiptomiak már legalább 6000 éve ették, de a görög filozófusok is magasztalták jótékony hatásait, igaz, föleg bor formájában.. A cikk a Maryland Egyetem Orvosi Központjának tanulmánya, link a cikk végén.