Jómagyar.hu termékek

Kompromisszummentes minőség piacvezető árakon! 

100 %-ban magyar! 3 budapesti átvételi pont! 

9-es végű árképzés nincsen! Laborvizsgálatok jegyzőkönyvekkel!

A kosár üres    Kosárhoz

Mákos piskóta meggyel

mákosEz a mákliszttel készülő kelt tészta csodás édesség és nem mellesleg kiemelkedő kalcium és foszfor bomba. A mákliszt olcsóbb, mint a mák, mivel a mákolajunk préselési melléktermékéről van szó. Persze lehet mákkal is csinálni, de azt előtte azért őröljük meg.. A mákliszt már őrölve érkezik, ezért nincsen vele további teendőnk.

Mákos-meggyes piskóta hozzávalók

1 csésze finomliszt

1 csésze mákliszt

1/3 csésze cukor vagy mézmákos

3 házi tojás (nem az a barna héjú tápos..)

2 evőkanál vaj

1 csomag sütőpor

2 dl tej

Ízlés szerint fél - 1 üveg meggy befőtt vagy friss

Ekészítése

A tojássárgáját kikeverjük a vajjal és a cukorral, a fehérjét felverjük habnak. A száraz összetevőket összekeverjük és a tejjel együtt hozzáadjuk a tojássárgás elegyhez. Amikor jól kidolgoztuk, akkor összeforgatjuk a fehérjével. Kivajazott, kilisztezett tepsibe beleöntjük, beledobáljuk a meggyet és beteszük az előmelegített sütőbe.

Kb. 40 perc alatt sül meg, figyeljük!

Ez a mákos -meggyes piskóta egy kiváló bolti kekszeket és egyéb adalékolt sütiket helyettesítő mindennapi családi édességünk lehet. Sok örömet hozzá!