Jómagyar.hu termékek

Kompromisszummentes minőség piacvezető árakon! 

100 %-ban magyar! 3 budapesti átvételi pont! 

9-es végű árképzés nincsen! Laborvizsgálatok jegyzőkönyvekkel!

A kosár üres    Kosárhoz

feketeribizlis-piteBár Facebook oldalunkra már feltettünk, a jobb kereshetőség érdekében ide is feltesszük. A feketeribizlis pite egy gyors és egészséges sütemény családunknak, ellentétben a bolti vagy cukrászati adalékolt, erősen cukros és ki tudja mit tartalmazó süteményekkel szemben. Persze ez minden házi sütinek, ételnek a legfontosabb előnye. Tudjuk, hogy mit eszünk.

 Feketeribizlis pite recept

feketeribizlis-piteHozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 2 egész  tojás (ajánlott házi)
  • 1 sütőpor
  • 3 evőkanál (vegyes) virágméz
  • 2 ek. tejföl, késhegynyi só
  • 1 dl hidegen  sajtolt étolaj (ajánlott a szagtalanított étolajunk)
  • 30-40 dkg feketeribizli (nekünk van lefagyasztva)

Elkészítése:

Az elegyet géppel vagy kézzel összekeverjük. Kilisztezett tepsibe öntjük és ízlés szerint cukrozott feketeribizlit öntünk a tésztára. 25-30 percig kb. 150 C fokos előmelegített sütőben sütjük. ha nem légkeverős a sütő, akkor állítólag 170 C fokon kell sütni.  Epret, szilvát, meggyet, almát, pirosribizlit vagy bármit lehet pesrsze használni.

Mi imádjuk feketeribizlivel. Jó étvágyat!

Néhány szó a cukrászati termékekről..

Természetesen ők is adalékanyagokkal, margarinnal, finomított étolajjal, színezékekkel, mű tejszínhabbal, ami margarinnal kevert tejszínhabpótló(étolaj alapú), full-tápos tojáslével vagy tojásporral, jilk-el, és még ki cukrásztudja mikkel dolgoznak. Sajnos sehol nem kell feltűntetniük az összetevőket egyelőre. Én mindig érzem a margarint vagy a műanyag ízt névtelenebb cukrászdákban, a nevesebbekben egy kicsit jobban elfedik ezeket az alkotókat, de ne higgyük, hogy ők teljes tejjel, házi tojással és igazi tejszínhabbal dolgoznak.

Meg kell azonban jegyezni, hogy a Magyar Élelmiszerkönyv szabályait betartó cukrászatok termékei nem vagy kevésbé műanyag ízűek és adalékoltak és persze vannak lelkiismeretes helyek is, ők a tiszteletet érdemlő kivételek.

Persze mindez egy jó nagy adag cukorral leöntve, illetve belekeverve. Megjegyzem, hogy mi a Horváth Rozi szakácskönyvben szereplő cukor mennyiség felét használjuk, ha az mézzel nem helyettesíthető az adott süteményben.