Jómagyar.hu termékek

Kompromisszummentes minőség piacvezető árakon! Laborvizsgálatok jegyzőkönyvekkel!

Csak magyar termékek! 4 budapesti átvételi pont!  Bugyuta 9-es végű árképzés nincsen!

A kosár üres    Kosárhoz
bodzás_almalé
PDFNyomtatásE-mail

Jómagyar.hu feketebodzás almalé 3 l

Újdonság! Jómagyar.hu feketebodzás almalé 3 l !!
Fogyasztói ár1 500 Ft
Cikkszám:
Termék elérhetősége:

Jómagyar.hu feketebodzás almalé 3 l Ára: 1500 Ft

50 % fekete bodza  és 50 % almalé!

A boltokban nem vehető át, csak házhozszállítva, a Wesselényi piacon szombaton vagy a boltok előtt előzetes egyeztetéssel. Szerdára hétfő 15 óráig, szombatra csütörtök 15 óráig lehet rendelni!!

Ez nem bodza velőből van, hanem frissen préselt bodzabogyóból!

bodzás almaléMint eddigi leveink is, ez a feketebodzás almalé is gyógyhatással bír. A bodza friss terméséből, melyet augusztusban vagy szeptemberben gyűjtenek be, gyógylekvárt készítenek, melyet meghűléskor erősítőként és izzasztóként alkalmazhatunk. A nyers termés enyhe hashajtó hatással rendelkezik. Nem ajánlatos a nyers termésből nagy mennyiséget elfogyasztani, mert a ciánglikozid (sambunigrin) toxikus hatású is lehet. A gyümölcs főzetével a görcsszerű fejfájást is gyógyítják. ORAc értéke a nyers bodzának 60 000 körül van. Kép: igen, ilyen a színe

A bodza érett bogyójából is rengeteg gyógyító finomság készülhet, mindamellett, hogy kiemelkedő vitamin- és energiaforrás. Nagy mennyiségben tartalmaz A-, és B-vitamint, a citrusfélékhez képest kétszeres a C- vitamint tartalma! Gazdag ásványi anyagokban is (magnézium, kálcium, vas és foszfor). Ezeknek köszönhető, hogy remekül csillapítja a köhögést, enyhíti a torokfájást és erősíti az immunrendszered. Tisztítókúrák esetén vértisztító, izzasztó és vizelethajtó hatását élvezheted. Használhatod lázcsillapításra, érfalak megerősítésére, székrekedéskor. Mivel vizelethajtó, ez a tulajdonsága felhasználható magas vérnyomásnál, lábduzzanatoknál. Termésének fájdalomcsillapító hatása van, más gyógynövényekkel kombinálva (borsmenta, kakukkfű) migrénes fejfájások ellen is használhatod.  Ha nyúz a csúz, akkor fogyaszd az ebből készült reuma teát!

Hamarosan a fekete bodzát is bevizsgáltatjuk ORAc értékre!

Stégerné Máté Mónika (2001): A fekete bodza (Sambucus nigra L.) összetétele, és feldol-gozási lehetőségei. PhD disszertáció, BCE, Élelmiszertudományi Kar Konzervtechnológiai Tanszék:
“A termés (Sambuci fructus v. bacca) 7,5% cukrot, 3% cserzőanyagot, 0,01% illóolajat, 0,2-1,0% antocián-glikozidot, valamint gyümölcssavakat tartalmaz. A termésből készült tea enyhe hashajtó hatású, izzasztószerként és vizelethajtóként is használják. Izraelben végzett kutatások során a fekete bodza gyümölcséből készített kivonatot hatásosnak találták az influenza A és B törzsei ellen. A készítmény hatásos a herpeszvírus 1-es törzse ellen is. A friss termésből gyógylekvárt is készítenek (Roob Sambuci), amelyet meghűléskor erősítőként és izzasztóként használnak, valamint reumatikus panaszokra is (Kneipp-kúra)”. Forrás: http://kertlap.hu/fekete-bodza-termese/