Jómagyar.hu termékek

Kompromisszummentes minőség piacvezető árakon! 

100 %-ban magyar! 4 budapesti átvételi pont! 

9-es végű árképzés nincsen!

A kosár üres    Kosárhoz
Hidegen_sajtolt__4fb24edaf3066.jpg
PDFNyomtatásE-mail

Jómagyar.hu hidegen sajtolt étolaj 1 l Ár:550 Ft

Csak Budapesten és a Bp-Vác vonalon!! Ezt a hidegen sajtolt étolajat mindenki imádja,mert ez az olaj emeli az étel ízét,nem rontja azt, mint a finomított étolajok.
Fogyasztói ár550 Ft
Cikkszám: 0018
Termék elérhetősége: Raktáron

Hidegen sajtolt napraforgó étolaj Budapesten - Ár: 550 Ft

Sütéshez nem ajánljuk, mert habzás előfordulhat. Salátához, gyógyászati célokra(külsőleg-belsőleg), krémekhez, szappanhoz ajánljuk. Sütéshez a szagtalanított étolajunkat ajánljuk.

Átvételi pontok súlyhatárai:

XV. ker szombat: nincs súlyhatár

XI. ker. Pí víz bolt:15 kg

III.ker. Madzsar u.: 10 kg

VII.ker. Mentes nasi: 5 kg

X. ker. Soroksári u. 5 kg

A hidegen sajtolt étolaj természetes, energiatakarékos előállítású, vegyszermentes előállítású és sokkal finomabb, mint a finomított bolti savazott, lúgozott, hexánozott (oldószer az olaj kinyeréséhez)  ét-olaj.. És a finomításhoz rengeteg vegyi anyagot kell legyártatni és a végén veszélyes hulladéként elhelyezni...

Tipp: ha a hidegen sajtolt étolaj hidegben, pl. hűtőgépben opálosodik, azaz elveszíti "tükrösségét", áttetszőségét, akkor sok benne a viasz, ami nem jó, mert állítólag ez a viasz az, ami könnyen meg tud égni sütéskor. Az általunk forgalmazott étolaj hidegben sem opálosodik, mert a viasz nagy része ki lett szűrve belőle. A viasz füstpontjáról sem magyarul, sem angolul nem találtam adatokat.

Hidegen sajtolt napraforgó étolaj - Ár: 550 Ft

Egy nagyon egészséges növényolajról van szó, nem szükséges a "tájidegen", azaz a magyar ember gyomrát az evolúció során soha meg nem járt olivaolajat használnunk, ez is kiváló salátákra, az olivaolajénál jobb a zsírsavösszetétele : A napraforgó olaj eszenciális zsírsavakat, fehérjéket, vitaminokat (B1, B2, E), nikotinsavat, ásványi anyagokat, nyomelemeket (foszfor, kálium, vas) tartalmaz. E-vitamin tartalma magas, ezért erős antioxidáns, sejtvédő hatású. Erősíti az immunrendszert, jótékonyan hat a légző-, kiválasztószervekre, prosztata-panaszokra, vizelési zavarokra. Erősíti az idegrendszert, valamint csökkenti a koleszterinszintet, javítja az elmeszesedett érfal állapotát. Rendszeres fogyasztása segít a magas vérnyomás kezelésében. Glutenin tartalma nincs, ezért lisztérzékenységben szenvedő betegeknek is ajánlható.

Az ún. "linolsav" esszenciális zsírsavból a legtöbbet a napraforgó olaj (60-70%) ill. a kevésbé használatos sáfrányos szeklice (75-80%) tartalmaz!

-100%-os napraforgó étolaj
-előállítás módja: hidegsajtolás, szűrés, viasztalanítás, vegyi beavatkozás nélkül, kiváló minőségű magyar alapanyagból
-esszenciális zsírsavakban gazdag
-magas E-vitamin tartalom, 75 mg/100 g!!
-koleszterinmentes
-tartalmazza a napraforgó természetes ízét, aromáját
-eltarthatósági idő: 12 hónap

A szagos  Hidegen sajtolt napraforgó olaj és a finomított olaj beltartalmi értékeinek táblázatos összehasonlítása  a linkre kattintással olvasható. Tanulságos.

A hidegen sajtolt olaj néhány jellemzője

  • 100%-os napraforgó étolaj
  • 925 kCal/100 g
  • magas vitamin és ásványi anyag tartalom
  • előállítás módja: hidegsajtolás, szűrés, viasztalanítás, vegyi beavatkozás nélkül, kiváló minőségű magyar alapanyagból
  • esszenciális zsírsavakban gazdag
  • magas természetes (nem hozzáadott) E-vitamin tartalom (tokoferol) -kb 20 X annyit tartalmaz, mint egyéb vegyianyagokkal finomított/gyártott étolajok
  • koleszterinmentes étolaj
  • tartalmazza a napraforgó természetes ízét, aromáját, mely a sütés első fázisában elillan
  • eltarthatósági idő: 12 hónap

A 100%-os napraforgó étolaj legfontosabb jótékony jellemzői

  • koleszterinmentes
  • magasabb karotinoid tartalom:1,1 mg/kg !!! a finomított étolaj = 0,3 mg/kg !
  • esszenciális zsírsavakban gazdag
  • magas természetes E-vitamin tartalom: 77 mg/100 g napi ajánlott EU bevitel: 10 mg !!!
  • kizárólag magyar termék az alapanyagtól a késztermékig, nem úgy mint a külföldi tulajdonosú Vénusz vagy Floriol
  • sütéshez, fözéshez kiválóan alkalmas
  • eltarthatósági idö: 12 hónap
  • magas ásványi anyag tartalom, a finomított étolaj többszöröse!

Hidegen sajtolt napraforgó étolaj beltartalmi értékek

VASTARTALOM-Fe tartalom: 2,0 mg/kg a finomított étolaj maradék vastartalmának 20-szorosa (0,1 mg)!

Foszfor tartalom: 20 mg/kg, a finomított étolaj 10-szerese!! (0,2 mg)

Szterin-tartalom: 3700 mg/kg, a finomított étolaj 2700 mg/kg csak!

A szterin a koleszterincsökkentés alfája és omegája


A növényi szterinek koleszterincsökkentő mechanizmusa még nem minden elemében ismert, leglényegesebb eleme, hogy gátolja a bélben a koleszterin egy részének a felszívódását: csökken az LDL- koleszterinszintet, míg a HDL-koleszterinszint és a triglicerid koncentráció változatlan marad. Az európai, úgynevezett nyugati étrendben napi 150 mg növényi szterint fogyasztanak el, Japánban és Mexikóban 400 mg-ot, miközben 2-3 grammra lenne szükség.

A növényi szterinek fogyasztásával a vér koleszterinszintje egyértelműen csökken, miközben nem történik fokozott zsír-és energia-bevitel. A kiegyensúlyozott étrend fontos szerepet játszhat a koleszterinszint-csökkentésében, így a szív- és érrendszer egészségének megőrzésében.


Táblázat a hidegen sajtolt étolaj beltartalmi értékeiről az alábbi linken:

http://pannon-info.hu/egeszseg/14-egeszseg/135-a-hidegen-sajtolt-etolaj-a-joev-olaja

Ajánljuk minden tudatos vásárlónak, aki meg szeretné óvni saját és családja egészségét. A finomított étolajjal szemben ez a 100 % - ban magyar termék, nem tartalmaz hexán maradványokat, még határérték alatt sem! Fogyasszon hidegen sajtolt 100 %-ban természetesen előállított olajat, mely legalább annyira alkalmas sütéshez, mint a bolti finomított olajok.

A hidegen sajtolt étolaj az ideális választás mindennemű sütési feladathoz, salátákhoz. Ne feledje ez a termék napraforgó illatot/szagot áraszt, ha sütésre használja. Majonézhez, esetleg süteménybe inkább a szagtalanított változatot ajánljuk(bár mi ezzel csináljuk ezeket is), bár sütéskor, főzéskor a napraforgó szag a főzés, sütés első fázisában elillan és az ételben nem érezhető.

 Hidegen sajtolt étolaj árak:http://www.argep.hu/trend/HIDE/Hidegen-sajtolt-etolaj.html