Jómagyar.hu termékek

Kompromisszummentes minőség piacvezető árakon! 

100 %-ban magyar! 3 budapesti átvételi pont! 

9-es végű árképzés nincsen! Laborvizsgálatok jegyzőkönyvekkel!

A kosár üres    Kosárhoz
Hidegen_sajtolt__4fcef62deadad.jpg
PDFNyomtatásE-mail

Jómagyar.hu hidegen sajtolt tökmagolaj 0,5l Ára: 2500 Ft

Pirított magos( szűz, extra szűz..) olajok nem minősülnek hidegen sajtoltak. A hidegen sajtolt tökmagolaj nyers, egész magból lett sajtolva úgy, hogy az olaj nem lépte túl a 60 C fokos hőmérsékletet.
Fogyasztói ár2 500 Ft
Cikkszám: 0017
Termék elérhetősége: Raktáron

Jómagyar.hu hidegen sajtolt tökmagolaj 0,5l Ára: 2500 Ft

Néhányan érdeklődtek, hogy miért ennyire olcsó más termékekhez képest.  Nos,leírom azt, amit egyetlen kedves gyártó sem reklámoz kis országunkban. A tökmag ára a 2016/2017-es szezonban 650-800 Ft. (Általában 1000 Ft körül volt az elmúlt években.) 1 liter hidegen sajtolt tökmagolajhoz 3-3,2 kg tökmag szükséges! Ezért! Olajunk természetesen nagyon sűrű, fehér alapon szép zöld színű, manipulálatlan hidegen sajtolt tökmag étolaj! Akik a Jómagyar.hu hidegen sajtolt tökmagolaj áránál sokkal többért adják és a tetejébe még gyártók is, no, ők igen csúnyán kizsákmányolják a vevőiket! Nálunk nem ez az irányvonal! Ja, és nálunk a nagy forgalom miatt minden héten van préselés, ezért mindig friss!!! (A díszes üvegek 100-150 Ft-ba kerülnek csak...)

Ennél még gazdaságosabban is vehet tökmagolajat, ha megtekinti új tökmagolaj csomagunkat itt! A szőlőmagolaj és szőlőmag őrlemény szintén jótékony a prosztatára. A nyers magból sajtolt olaj azért drágább, mint a melegen sajtolt tökmagolaj, mert előpirítva a magot kb. 40 % az olajkihozatal, míg így csak 30-33 %!

Pirított magos olajok nem minősülnek hidegen sajtoltak!!

A termék gyártónk általi leírása:

Az általunk gyártott tökmagolaj “hidegen sajtolt tökmag étolaj”. Ez azért fontos, mert a minőségi tökmagolajok előállítása alapvetően kétféle módszerrel lehetséges. Az egyik a stájer jellegű tökmagolaj, amely elsősorban a tökmag finom pörkölt ízére koncentrál. Ennek lényege, hogy a magokat a sajtolás előtt zúzzák, pörkölik a nagyobb olajkihozatal és a pörkölt íz elérése céljából. Ennek nagy hátránya, hogy a tökmagban lévő összetevők a magas hő hatására lebomlanak, oxidálódnak. A Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) 2-4211 előírása szerint az ilyen tökmagolaj – a mag kondícionálása miatt – nem nevezhető “hidegen sajtolt tökmag étolajnak”. A hidegen sajtolt tökmagolajnak nincs pörkölt íze, színe áttetszőbb, zöldes és nem feketés. A magban lévő antioxidánsok, telítetlen zsírsavak és a természetben szinte csak a tökmagban megtalálható delta-7-fitosterol (ami a prosztatát ápolja) megőrződik az olajban. Az olaj íze selymesebb, de megőrzi természetes tökmagos jellegét. Az ilyen olaj az ízélményen felül az egészséges életmód fontos kiegészítője. A hidegen sajtolt olajok esetében nem szabad a viasztartalmat csökkenteni nyálkátlanítással, ami egy ipari keretek között előállított napraforgó olajnál bevett vegyi eljárás. A mi eszközünk a kicsapódások, lerakódások megelőzésére az alapos szűrés, azonban nem ideális tárolási körülmények között ez néha nem elég. A pörkölés és a vegyi kezelés hiánya miatt a hidegen sajtolt tökmag étolaj nagyon érzékeny a közvetlen napfényre, és a hőmérséklet gyakori ingadozására is. Nyálkásodás majd viaszkicsapódás a hűtőben tárolt; darabos lerakódás és elszíntelenedés pedig nem zárt helyen tárolt olajnál előfordulhat.

Árgép.hu tökmagolaj árak (persze ezek pirítottak): http://www.argep.hu/trend/TOKM/Toekmagolaj-500ml.html 

Olcsó.hu tökmagolaj árak: http://goo.gl/9qRCIb  A legolcsóbb 3290 Ft/500 ml ..

Néhány sajtolónál van kicsit olcsóbb, de azok mind pirított tökmagból készült tökmagolajok! Nem lehetne őket hidegen sajtoltnak hívni az Élelmiszerkönyv szerint.

A legjobb prosztata védelem! Ne a tablettás, drága gyógyszertári termékeket vegye! Kedves férfitársaim: nekem is volt már prosztata problémám, de ez már a régmúlt. Ez az igazi, hordozó-és vegyianyag mentes természetes termék! Budapesten is átvehető a XV. kerület Wesselényi utcai piacon. Sokkal olcsóbb és természetesebb megoldás, mint a gyógyszertári drága tablettás, kapszulás termékek jó drágán, jó sok szemetet, csomagolóanyagot termelve.  Nézze meg a hatóanyag-tartalom/ár értékpárt. Gondolja, hogy a lágyzselatin kapszulák nem mentek át jelentős élelmiszeripari/gyógyszeripari beavatkozásokon? Hasonlóakon, mint a finomított étolajok?

Egy kis számolás: míg egy gyógyszertári átlagos tökmagolaj  kapszula tartalmaz 300 mg tökmagolajat, így a 100 kapszula tartalmaz 100X300mg = 30 000 mg = 30 gramm tökmagolajat kb. 3000 Ft-ért = 100 Ft/g , addig az áltatalunk javasolt termék 500 gramm hidegen sajtolt tökmagolajat tartalmaz 2500 Ft-ért = 5 Ft/g! Következtetés: Ön kb. 20 - SZOROS ÁRON VESZI A GYÓGYSZERTÁRI TÖKMAGOLAJ KAPSZULÁKAT, GÉLKAPSZULÁKAT! 

Ez egy igazi,hordozó-és vegyianyag mentes természetes termék! Sokkal olcsóbb és természetesebb megoldás, mint a gyógyszertári drága tablettás, kapszulás termékek jó drágán. Nézze meg a hatóanyag tartalom-ár aránypárt. Gondolja, hogy a lágyzselatin kapszulák nem mentek át jelentős GYÓGYSZERIPARI beavatkozásokon? Hasonlóakon, mint a finomított étolajok?

A héjatlan tökmagból hidegen sajtolással kinyerik az olajat, majd szürik és palackozzák.

Csomagolása: 0.5 l-es gyógyszertári minőségű PET palack

Hogy miért választottuk a hidegen sajtolt tökmagolajat?

Hidegen sajtolt olaja gyógyszerek, kozmetikumok alapanyaga. A tökmag száz grammja 623 kalóriát tartalmaz. Magas a fehérje- (33,9/100 g) és a zsírtartalma is (50,5/100 g), esszenciális zsírsavakban gazdag. Alacsony viszont a szénhidrát- (3,6/100 g), annál jelentősebb az élelmirost-tartalma. Értékes összetevője a benne lévő nagy mennyiségű magnézium (970 mg/100 g) a kálium (920 mg/100 g), és az E-, F, B1- és B2-, D-vitamin, az Alpha, Béta tocopherol, valamint a szelén, cink és réz is. Forrás:hazipatika.com

A tökmagolaj jótékony hatásai

A tökmagolaj véd a szabadgyököktől, melyek magas reakció képességű anyagok, és több betegségnek az okozói, mint pl. érelmeszesedés, de felelősei az öregedésnek is, és kiváltói a szív és keringési megbetegedéseknek. A kutatások azt igazolták, hogy a tökmagolaj különösen gazdag antioxidánsokban, amelyek a szabadgyököket megkötik. A tökmagolajban található az egyik legtöbb antioxidáns az összes növényi olaj közül, de meglepő, hogy vízben oldódó antioxidáns is található benne. Ezeknek nagyobb védő szerepük van a az emberi szervezetben.

Megállapították, hogy a tökmagolaj fontos szerepet tölthet be a szív és keringési rendellenességek megelőzésében is. A 40 és 60 éves férfiak 60 %-ának, a 60-70 éves korosztálynak 75%-ának van prosztata gyulladása, mely a tökmagolajjal megelőzhető, ill. rendszeres fogyasztásával a panaszok megszüntethetők, enyhíthetőek. Javallott a hölgyeknek is, mivel a sima izomzatok erősítésére nekik is szükségük van, akár egy felfázás után néhány napig fogyasztani mindenképpen hasznos. A tökmagolaj koleszterinmentes, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, melyek bizonyítottan lassítják az érelmeszesedést, javítják az agyi vérkeringést. Jelentőségét fokozza a komplex vitamin tartalom, az öregedést elhúzó antioxidánsok. Fogyasztása: Friss salátákhoz, valamint magában mint gyógyhatású készítményt napi egy evökanállal javasolt fogyasztani.

A hidegen sajtolt tökmagolaj egy kiváló élettani hatásokkal rendelkező, tömegében lilás, fehér alapra kicseppentve gyönyörű zöld színű kifejezetten aromás igen viszkózus folyadék. A tökmagolaj gyártását főleg Ausztriában és Szlovéniában kezdté,de ők melegen sajtolt, azaz Steier pirított magból készült tökmagolajt sajtolnak és itt előszeretettel fogyasztják is, főleg salátákhoz, de szószokhoz és húsokhoz is kiváló. Mivel a tökmagolaj igen nagy mennyíségban tartalmaz antioxidánsokat ezért kiválóan véd a szabadgyökök káros hatásaitól. A szív és érrendszeri betegségek ellen a kedvező zsírsav összetétele (Kb. 46% zsírt tartalmaz, amelynek 57%-át többszörösen telítetlen zsírsavak teszik ki) miatt védő hatása van. A vér koleszterin össszetételét kedvezően befolyásolja. Jó hatással van a prosztatára, a húgyhólyagra és a simaizmokra.

A 40 év feletti férfiaknak hatványozottan ajánlott a hidegen sajtolt tökmagolaj használata. Leginkább reggelente ajánlom fogyasztását éhgyomorra 1-2 teáskanállal. Nagyon jót teszünk emésztőrendszerünknek is, nem csak prosztata problémáknak. Prosztata megnagyobbodás megelőzésére és mellék-kezelésére is nagyszerű a hidegen sajtolt tökmagolaj. Csak hidegen sajtolt olajakat fogyasszunk, hogy vegyi anyag mentes olajat kapjon szervezetünk. 

Tökmagolaj ár: 2500 Ft/500 ml