Jómagyar.hu termékek

Adalékanyag mentes és 100 %-ban magyar, a magyar munkahelyekért!

A kosár üres    Kosárhoz
Hidegen_sajtolt__4fcef62deadad.jpg
PDFNyomtatásE-mail

Jómagyar.hu hidegen sajtolt tökmagolaj 0,5l Ára: 2500 Ft

Pirított magos( szűz, extra szűz..) olajok nem minősülnek hidegen sajtoltak. A hidegen sajtolt tökmagolaj nyers, egész magból lett sajtolva úgy, hogy az olaj nem lépte túl a 60 C fokos hőmérsékletet.
Fogyasztói ár2 500 Ft
Cikkszám: 0017
Termék elérhetősége: Raktáron
Szállítás Csomagot nem küldünk!! XV. ker. Wesselényi u 3. piac, szombaton fél 8-10 között. Rendelés boltokba 5500 Ft-tól! 0 Ft

Jómagyar.hu hidegen sajtolt tökmagolaj 0,5l

  • Ennél még gazdaságosabban is vehet tökmagolajat, ha megtekinti új tökmagolaj csomagunkat itt! A szőlőmagolaj és szőlőmag őrlemény szintén jótékony a prosztatára.
  • Ne a tablettás, kapszulás drága gyógyszergyári termékeket vegye, hanem mindig a nyers alapanyagot! A nyers magból sajtolt olaj azért drágább, mint a melegen sajtolt tökmagolaj, mert előpirítva a magot kb. 40 % az olajkihozatal, míg így csak 30-33 %!
  • (Pirított magos olajok nem minősülnek hidegen sajtoltak!!

A termék gyártónk általi leírása:

Az általunk gyártott tökmagolaj “hidegen sajtolt tökmag étolaj”. Ez azért fontos, mert a minőségi tökmagolajok előállítása alapvetően kétféle módszerrel lehetséges. Az egyik a stájer jellegű tökmagolaj, amely elsősorban a tökmag finom pörkölt ízére koncentrál. Ennek lényege, hogy a magokat a sajtolás előtt zúzzák, pörkölik a nagyobb olajkihozatal és a pörkölt íz elérése céljából. Ennek nagy hátránya, hogy a tökmagban lévő összetevők a magas hő hatására lebomlanak, oxidálódnak. A Magyar Élelmiszerkönyv (MÉ) 2-4211 előírása szerint az ilyen tökmagolaj – a mag kondícionálása miatt – nem nevezhető “hidegen sajtolt tökmag étolajnak”. A hidegen sajtolt tökmagolajnak nincs pörkölt íze, színe áttetszőbb, zöldes és nem feketés. A magban lévő antioxidánsok, telítetlen zsírsavak és a természetben szinte csak a tökmagban megtalálható delta-7-fitosterol (ami a prosztatát ápolja) megőrződik az olajban. Az olaj íze selymesebb, de megőrzi természetes tökmagos jellegét. Az ilyen olaj az ízélményen felül az egészséges életmód fontos kiegészítője. A hidegen sajtolt olajok esetében nem szabad a viasztartalmat csökkenteni nyálkátlanítással, ami egy ipari keretek között előállított napraforgó olajnál bevett vegyi eljárás. A mi eszközünk a kicsapódások, lerakódások megelőzésére az alapos szűrés, azonban nem ideális tárolási körülmények között ez néha nem elég. A pörkölés és a vegyi kezelés hiánya miatt a hidegen sajtolt tökmag étolaj nagyon érzékeny a közvetlen napfényre, és a hőmérséklet gyakori ingadozására is. Nyálkásodás majd viaszkicsapódás a hűtőben tárolt; darabos lerakódás és elszíntelenedés pedig nem zárt helyen tárolt olajnál előfordulhat.

Árgép.hu tökmagolaj árak (persze ezek pirítottak): http://www.argep.hu/trend/TOKM/Toekmagolaj-500ml.html 

Olcsó.hu tökmagolaj árak: http://goo.gl/9qRCIb  A legolcsóbb 3290 Ft/500 ml ..

Néhány sajtolónál van kicsit olcsóbb, de azok mind pirított tökmagból készült tökmagolajok! Nem lehetne őket hidegen sajtoltnak hívni az Élelmiszerkönyv szerint.

A legjobb prosztata védelem! Ne a tablettás, drága gyógyszertári termékeket vegye! Kedves férfitársaim: nekem is volt már prosztata problémám, de ez már a régmúlt. Ez az igazi,hordozó-és vegyianyag mentes természetes termék! Budapesten is átvehető a XV. kerület Wesselényi utcai piacon. Sokkal olcsóbb és természetesebb megoldás, mint a gyógyszertári drága tablettás, kapszulás termékek jó drágán, jó sok szemetet, csomagolóanyagot termelve.  Nézze meg a hatóanyag-tartalom/ár értékpárt. Gondolja, hogy a lágyzselatin kapszulák nem mentek át jelentős élelmiszeripari/gyógyszeripari beavatkozásokon? Hasonlóakon, mint a finomított étolajok?

Egy kis számolás: míg egy gyógyszertári átlagos tökmagolaj  kapszula tartalmaz 300 mg tökmagolajat, így a 100 kapszula tartalmaz 100X300mg = 30 000 mg = 30 gramm tökmagolajat kb. 3000 Ft-ért = 100 Ft/g , addig az áltatalunk javasolt termék 500 gramm hidegen sajtolt tökmagolajat tartalmaz 2600 Ft-ért = 5,2 Ft/g! Következtetés: Ön kb. 20 - SZOROS ÁRON VESZI A GYÓGYSZERTÁRI TÖKMKAGOLAJ KAPSZULÁKAT, GÉLKAPSZULÁKAT! Persze ezek a gyógyszergyári technológiával manipulált csökkent értékű termékek nem egyenértékűek egy nyers tökmagolaj hatóanyag tartalmával!

Ez egy igazi,hordozó-és vegyianyag mentes természetes termék! Sokkal olcsóbb és természetesebb megoldás, mint a gyógyszertári drága tablettás, kapszulás termékek jó drágán. Nézze meg a hatóanyag tartalom-ár aránypárt. Gondolja, hogy a lágyzselatin kapszulák nem mentek át jelentős GYÓGYSZERIPARI beavatkozásokon? Hasonlóakon, mint a finomított étolajok?

A héjatlan tökmagból hidegen sajtolással kinyerik az olajat, majd szürik és palackozzák.

Csomagolása: 0.5 l-es gyógyszertári minőségű PET palack

Élettani hatásai:

Lássuk a melegen sajtolás technológiáját, a hidegen sajtolás csak a magok csigás présben történő sajtolását jelenti, míg a Borbás Marcsi műsorában láthatjuk, hogy a Steier tecnhológiával darálják, vízzel dagasztják és pörkölik a magot.

http://videotar.mtv.hu/Videok/2011/10/08/18/Gasztroangyal_2011_oktober_8_.aspx

Hogy miért választottuk a hidegen sajtolt tökmagolajat?

 Hidegen sajtolt olaja gyógyszerek, kozmetikumok alapanyaga. A tökmag száz grammja 623 kalóriát tartalmaz. Magas a fehérje- (33,9/100 g) és a zsírtartalma is (50,5/100 g), esszenciális zsírsavakban gazdag. Alacsony viszont a szénhidrát- (3,6/100 g), annál jelentősebb az élelmirost-tartalma. Értékes összetevője a benne lévő nagy mennyiségű magnézium (970 mg/100 g) a kálium (920 mg/100 g), és az E-, F, B1- és B2-, D-vitamin, az Alpha, Béta tocopherol, valamint a szelén, cink és réz is. Forrás:hazipatika.com

 A tökmagolaj jótékony hatásai

A tökmagolaj véd a szabadgyököktől, melyek magas reakció képességű anyagok, és több betegségnek az okozói, mint pl. érelmeszesedés, de felelősei az öregedésnek is, és kiváltói a szív és keringési megbetegedéseknek. A kutatások azt igazolták, hogy a tökmagolaj különösen gazdag antioxidánsokban, amelyek a szabadgyököket megkötik. A tökmagolajban található az egyik legtöbb antioxidáns az összes növényi olaj közül, de meglepő, hogy vízben oldódó antioxidáns is található benne. Ezeknek nagyobb védő szerepük van a az emberi szervezetben.

Megállapították, hogy a tökmagolaj fontos szerepet tölthet be a szív és keringési rendellenességek megelőzésében is. A 40 és 60 éves férfiak 60 %-ának, a 60-70 éves korosztálynak 75%-ának van prosztata gyulladása, mely a tökmagolajjal megelőzhető, ill. rendszeres fogyasztásával a panaszok megszüntethetők, enyhíthetőek. Javallott a hölgyeknek is, mivel a sima izomzatok erősítésére nekik is szükségük van, akár egy felfázás után néhány napig fogyasztani mindenképpen hasznos. A tökmagolaj koleszterinmentes, telítetlen zsírsavakat tartalmaz, melyek bizonyítottan lassítják az érelmeszesedést, javítják az agyi vérkeringést. Jelentőségét fokozza a komplex vitamin tartalom, az öregedést elhúzó antioxidánsok. Fogyasztása: Friss salátákhoz, valamint magában mint gyógyhatású készítményt napi egy evökanállal javasolt fogyasztani.

A tökmagolaj egy kiváló élettani hatásokkal rendelkező sötétbarna színű kifejezetten aromás igen viszkózus folyadék. A tökmagolaj gyártását főleg Ausztriában és Szlovéniában végzik, és itt előszeretettel fogyasztják is, főleg salátákhoz, de szószokhoz és húsokhoz is kiváló.Magyarországon a Primoil étolajgyártó az egyik legtisztább hidegen sajtolt tökmagolaj beszerzési lehetőség.

Mivel a tökmagolaj igen nagy mennyíségban tartalmaz antioxidánsokat ezért kiválóan véd a szabadgyökök káros hatásaitól. A szív és érrendszeri betegségek ellen a kedvező zsírsav összetétele (Kb. 46% zsírt tartalmaz, amelynek 57%-át többszörösen telítetlen zsírsavak teszik ki) miatt védő hatása van. A vér koleszterin össszetételét kedvezően befolyásolja. Jó hatással van a prosztatára, a húgyhólyagra és a simaizmokra.

A 40 év feletti férfiaknak hatványozottan ajánlott a hidegen sajtolt tökmagolaj használata. Leginkább reggelente ajánlom fogyasztását éhgyomorra 1-2 teáskanállal. Nagyon jót teszünk emésztőrendszerünknek is, nem csak prosztata problémáknak. Prosztata megnagyobbodás megelőzésére és mellék-kezelésére is nagyszerű a hidegen sajtolt tökmagolaj. Csak hidegen sajtolt olajakat fogyasszunk, hogy vegyi anyag mentes olajat kapjon szervezetünk. E-mail: info@jomagyar.hu 

Tökmagolaj ár: 2500 Ft/500 ml

 

Figyelem a weboldal félelmetes cookie-kat használ..

Többet

Értem

Ez a kötelező felhívás arról, amit mindenki tud: cookie-kat használ a program a weboldal, mint minden oldal földön...