Jómagyar.hu termékek

Kompromisszummentes minőség piacvezető árakon! 

100 %-ban magyar! 3 budapesti átvételi pont! 

9-es végű árképzés nincsen! Laborvizsgálatok jegyzőkönyvekkel!

A kosár üres    Kosárhoz
J__magyar.hu_lig_51ebb79ed46be.jpg
PDFNyomtatásE-mail

Jómagyar.hu ligetszépe olaj 250 ml - Ár:2800 Ft

Ez az olajfajta mostanában nem lesz.
Fogyasztói ár2 800 Ft
Cikkszám: 0002
Termék elérhetősége:

A ligetszépe olaj jótékony hatásai - Ára: 2800 Ft/0,25 l

A GLA  a szervezetünkben hormonszerű anyagokká alakul át, például prosztaglandinokká és leukotriénekké, amelyek gyulla­dáscsökkentő hatással is rendelkeznek. Általánosan ajánlott: izületi fájdalmak enyhítésére, diabéteszes neuropátia tüneteinek csökkentésére, ekcéma mérséklésére, menstruáció előtti tünetek enyhítésére, izomhúzódás tüneteinek csökkentésére.

ligetsz├ępe 440A linolsav az esszenciális zsírsavak közé tartozik és csak étkezés révén kerülhet testünkbe. a gamma-linolénsavat viszont már a szervezet állítja elő a táplálékkal bevitt nyersanyagokból.

A ligetszépéből nyert olajnak mintegy 72%-a linolsav, 9%-a pedig gamma-linolénsav, így ez a növény a biológiailag aktív F-vitamin leggazdagabb természetes forrásának tekinthető. Antioxidáns tulajdonságú, tehát semlegesíti a testünk számára káros szabadgyököket és gátolja keletkezésüket.

A ligetszépe olaj az egyik legjelentősebb omega-6 zsírforrás. Az Omega-6 ról megoszlanak a vélemények, de személyes véleményem ez: az Omega-6 zsírsavak a szervezet bizonyos funkcióihoz elengedhetetlenek. Viszont a klinikai vizsgálatok azt igazolták, hogy ha az arányuk túl nagy az Omega-3 zsírsavakhoz képest, gyulladáskeltő prosztaglandinokat is létrehoznak.Az Omega-3 zsírok (alfa-linolénsav) viszont az Omega-6 effajta hatását féken tartják.

A kozmetikaipar a száraz, gyulladt bőr ápolására alkalmazható szereket készíta ligetszépe olajból. Ránctalanító, nyugtató, hidratáló, revitalizáló hatású. Elsősorban érett, száraz bőr ápolására, krónikus gyulladások, atópiás ekcéma kezelésére ajánlott. Törékeny, puha körmökre, töredezett hajvégekre alkalmazva visszaadja azok rugalmasságát és fényét.

ligetszépe olaj a világ legdrágább olajai közé tartozik. Mivel termései aprók és így kevés nyersanyagot lehet belőle kinyerni.

Ligetszépe olaj ár: 2800 Ft/0,25 l