Jómagyar.hu termékek

Adalékanyag mentes és 100 %-ban magyar, a magyar munkahelyekért!

A kosár üres    Kosárhoz
bio_barnakoles7
PDFNyomtatásE-mail

Jómagyar.hu bio barnakölesliszt 250 g - Ár: 550 Ft

Jómagyar.hu 250 g-os bio barnaköles liszt PE tasakban 550 Ft-ért. A barnaköleslisztet egyetlem magyar gazda sem termeszti, ezért csak külföldről szerezhető be.A németek, osztrákok képesek a termesztésére, mi, sokkal jobb adottságokkal nem vagyunk képesek..
Fogyasztói ár550 Ft
Cikkszám: 0056
Termék elérhetősége:
Szállítás Csomagot nem küldünk!! XV. ker. Wesselényi u 3. piac, szombaton fél 8-10 között. Rendelés boltokba 5500 Ft-tól! 0 Ft

Jómagyar.hu barnakölesliszt jótékony élettani hatásai - Ára: 550 Ft/250 g

Sajnos mivel a magyar piacon kapható barnakölesliszt mind osztrák vagy egyéb külföldi eredetű, ezért nem kapható!

Keresünk olyan magyar gazdát, aki termesztené végre ezt a könnyen termeszthető, nagy haszonnal kecsegtető köles fajtát! A vetőmagot adnánk!

A köles lúgosít vagy helyessebben leköti a savat! A köles sok kovasavat, B-vitaminokat, kalciumot, magnéziumot, foszfort tartalmazó gabonanövényünk. napi minimum 3X1 teáskanál fogyasztása nagyban segíti izületeink védelmét korunk népbetegségével a porckopással szemben. 

Néhány szó a kovasavról

A kovasav, mint vízkötésű szilíciumdioxid különleges öszetevőket jelent minden élő szervezet számára. Orosz tudósok fedezték fel, hogy kovasav nélkül egyetlen élő anyag, egyetlen szervezet sem tudna létezni . A növényeknél a kovasav elsősorban építő és támasztó funkciót lát el. Az emberi és állati szervezetben is nélkülözhetetlen. Mésszel együtt elsősorban támasztó funkciót tölt be, a kovasav biztosítja a rugalmasságot, a mész pedig a szilárdságot. Szervezetünk egyedülálló módon csak az ilyen finom formában lévő ásványi anyagokat tudja maradéktalanul felvenni. A köles egyszerre képes salakanyagként kiválasztani a pangó ásványi anyagokat a szervezetből és az ásványi anyag veszteséget kiegyenlíteni.

koles 1Az Jómagyar bio barnaköles liszt összes ásványi anyag tartalmának kb. a harmada szilicium-oxid, azaz kovasav, ami 550 mg-ot jelent német forrás alapján. A barnaköles tartalmazza a ősi, eredeti barnaköles (vadköles), előnyös lúgosító, porcépítő és csonterősítő, valamint bélvédő hatásait.A kovasav a porcépítés, bőr, haj, köröm és egészséges csont alpvatő építőeleme. Megakadályozza az érelmeszesedést és visszaadja az elváltozott erek rugalmasságát, normalizálva ezzel a,agas vérnyomást.

Több magyar forrás 500 mg feletti illetve egy még 1850 mg-os kovasav tartalomról is ír, de ez nem igaz. Mi német forrásokat olvasva a kb. 50 mg-os értéket fogadjuk el.

A barnaköles ásványi anyagai

Nátrium: 9,0 mg/kg
Kálium: 2402,0 mg/kg
Kálcium: 145,0 mg/kg
Magnézium: 1400,0 mg/kg
Zink: 23,2 mg/kg
Fehérje: 44,6 mg/kg 
Foszfor: 3 250,0 mg/kg 
Kovasav/szilicium-dioxid: kb. 55 mg/100g

Alapvető szerepet tölt be a candida-betegek diétájában, mert a köles az egyetlen lúgosító hatású gabonaféle, amely ezáltal gátolja, nem pedig támogatja a tápcsatornában megtelepedett gombák szaporodását. A köles javára írható továbbá, hogy nagy arányban tartalmaz esszenciális amino-savakat, vitaminokat és ásványi anyagokat (pl. magnéziumot és kalciumot). Ajánlják még vese- és hólyaggyulladás, valamint a lép megbetegedése esetén is. Bár pelyvája emészthetetlen, az értékes hatóanyagokat a hántolt mag is ugyanúgy tartalmazza.

A barnaköles értékes ásványi anyagaival teljes értékű gyógyító nyers táplálék lehet az ízületeket és mozgásrendszert érintő problémák esetében, különösen a kis- és nagyízületek artrózisainál és a gerincoszlopnál. Kiemelten segíti a porcok, porckorongok védelmét, regenerációját, épülését (egyéb vegyületekkel, pl. glükózaminnal együtt). A tapasztalatok szerint napi 2-3 teáskanálnyi nyers vadköles liszt (Ízületi Formula) fogyasztásával már néhány (6-8) hét után tapasztalható az ízületi fájdalmak és a gyulladás csökkenése. Általában egy év szükséges a porcok látható javulásához, másfél-két évig történő használat mellett pedig a porcok, porckorongok regenerációja is létrejöhet. Megtörtént esetek igazolják a barnaköles rendszeres használatának rövid- illetve hosszú távú hasznosságát.

 

A Jómagyar bio barnaköles lisztben található  lévő kovasav, mint vízkötésű szilíciumdioxid, elsősorban építő és támasztó funkciót tölt be, a kalciummal együtt. Biztosítja a kötőszövetek teherbírását, a sejtek rugalmasságát, a bőr simaságát, a haj selymességét és fényét. Fluorral együtt segít az egészséges fogazat megtartásában, a fogzománc erősítésében. Nagy szerepe van a szilárd, fényes, töredezettségmentes körmök megtartásában is, eközben, lúgosító anyagai védik és salaktalanítják a szöveteket. A kovasav védő hatása kiterjed a tüdő szöveteire, valamint a véredényrendszerre is, így a hörgők mellett a szív- és a keringési rendszer állapotát is javítja. Érfalakat erősítő szerepe révén hasznos az érelmeszesedésben szenvedőknek és a magas koleszterinszinttel rendelkezőknek is. Az életkor előrehaladtával a kovasav bevitel jelentősége emelkedik az étrendünkben.

 Eltarthatósága: gyártástól számított 6 hónap.

Adagolása: 3X1 teáskanál naponta, ajánljuk natúr (nem Danone) joghurtban fogyasztani.

Figyelem a weboldal félelmetes cookie-kat használ..

Többet

Értem

Ez a kötelező felhívás arról, amit mindenki tud: cookie-kat használ a program a weboldal, mint minden oldal földön...