Jómagyar.hu termékek

Kompromisszummentes minőség piacvezető árakon! 

100 %-ban magyar! 3 budapesti átvételi pont! 

9-es végű árképzés nincsen! Laborvizsgálatok jegyzőkönyvekkel!

A kosár üres    Kosárhoz
Ak__cm__z_950_g__4f844ff14a314.jpg
PDFNyomtatásE-mail

Akácméz 950 g Ár: 1900 Ft

950 g-os üvegben Magyarország legkedveltebb fajtaméze, bár én, mint méhész, minden más mézünket elé helyezem. Nem igaz, hogy kevésbé savasít, minden méz kb. 82 % cukrot tartalmaz.. A repceméz is 82 % cukor, tehát savasítja a gyomrot!
Fogyasztói ár1 900 Ft
Lategória: Méz
Cikkszám: Akácméz 950 g
Termék elérhetősége: Raktáron

Jómagyar.hu akácméz - Ár: 1900 Ft

Összel és télen veszünk: címkétlenített üveg 25 Ft, mézes vagy egyszínű tető 10 Ft=35 FT

Leadható a 3, 11. és 15. kerületi pontokon előzetes email-es egyeztetéssel.  Ugyanakkor a "saját" üvegért nem fizetünk, tehát az nem betétdíjas.

A méz víztartalma 17,4 %! Ez 1. osztályt jelent, mert 18 % alattvan az 1. osztály. Az akácméz is savasít, mint minden méz, mivel kb. 82 % cukrot tartalmaz, a cukor a gyomorban pedig savasít. Leegyszerűsítve. A repcére is ez vonatkozik..  A bolti akácmézek általában 20% % körüli víztartalmúak vagy rosszabb esetben e felett vannak. A méz víztartalma nagyon fontos jellemzője a méznek, mivel ez határozza meg a méz sűrűségét. A folyós, lötyögő mézeket az emberek általában nem kedvelik. A nagyon vizes méz meg is tud erjedni... Ez 23 % víztartalom felett következik be. A jó méhész akkor jár el helyesen, ha a lépeknek legalább a fele-kétharmada már le van akacmezfedve, mikor e mézelvétel(pergetés) megtörténik. ha a méhész korábban veszi el amézet, akkor hígabb lesz a méz.A méhek szárnyuk rezegtetésével, legyezésével sűrítik be a mézet a sejtekben, mivel a nektároknak még 30-90%-os a víztartalma és azok így nem tárolhatóak, mert megerjednek.

Az akácméz: Az akácméz világossárga vagy zöldessárga színű, nehezen kristályosodó(emiatt szeretik), enyhén akácvirág illatú méz. Kevesen tudják, de hatóanyag tartalom és egészségesség szempontjából nem olyan értékes, mint a vegyes virágméz. Íze nem karakteres, emiatt fogyasztása a mézzel ismerkedők számára ajánlható. A helyesen tárolt akácméz gyakorlatilag nem kristályosodik, sok évig is eltartható kristályosodás mentesen. 

Akácméz árak a netről: http://www.argep.hu/trend/AKAC/Akacmez-1-kg.html

Az akácméz ára nálunk 2017-ben 1900 Ft.