Jómagyar.hu termékek

Kompromisszummentes minőség piacvezető árakon! 

100 %-ban magyar! 3 budapesti átvételi pont! 

9-es végű árképzés nincsen! Laborvizsgálatok jegyzőkönyvekkel!

A kosár üres    Kosárhoz
Cukor_mentes_100_50ce31e14fbf8.jpg
PDFNyomtatásE-mail

Cukor mentes 100 %-os szilvalekvár 900 g - Ára 1400 Ft

Ez a szilvalekvár cukor és bármilyen adalékanyag nélkül lett főzve, amíg olyan sűrű lett, hogy évekig is eláll.10 kiló szilvából lesz 3 kg lekvár..
Fogyasztói ár1 400 Ft
Cikkszám: 0091
Termék elérhetősége:

Cukor mentes szilvalekvár 900 g - Ára 1400 Ft

Töltősúlya: 900 g

Olyan sűrű, hogy a 720 ml-es üvegbe 900 g fér ebből a szilvalekvárból.

A szilva és szilvalekvár jótékony hatásai

 

szilvalekvárNagy mennyiségben káliumot, kisebb mennyiségben nátriumot tartalmaz. Az egyik legjobb vértisztítónk, illetve csökkenti a vérnyomást, valamint a vér koleszterin szintjét. Csökkenti a reumások panaszait, jótékony hat a vese- és májbetegek számára.

 

Kiváló ennyhe hashajtó és székletszabályozó.

 A szilva rendkívül gazdag káliumban, elősegíti a vér sav-bázis egyensúlyának megtartását, a szívritmus normalizálását és a salakanyagok kiürítését. Rendkívül gazdag forrása továbbá a szilva a vasnak, a kalciumnak, a magnéziumnak és a foszfornak is.

 B-vitaminnak köszönhetően az idegrendszerre és az agyműködésre is jótékonyan hat. A A benne lévő B-vitamin nagyon fontos az idegrendszer számára, ezáltal segítik az agy anyagcseréjét, így elősegítik a megfelelő gondolkodást, a memória működését.

 Fogyókúra során megköti a fölösleges zsírt. Napi 20 dkg szilva elfogyasztása olcsó és ízletes, jó kiegészítője lehet egy fogyókúrás menünek. A friss szilva segíti a szép bőr kialakulását és megmaradását.

 Fáradságűző, regeneráló, frissítő kúrát is tarthatunk a szilvával. Kifejezetten nyugtató hatású. 

A szilva is frissen a legfinomabb és a legvitamindúsabb. Tárolása nem okoz gondot, hűvös helyen napokig is eltartható. A szilva az étkezésben is sokféleképpen felhasználható: kiváló szörp, dzsem, lekvár, befőtt formában is.

 Szilvalekvár

 A szilvalekvárt hagyományosan rézüstben készítették, és a magokat csak akkor távolították el, ha már a gyümölcsöt egy szalmaszállal át tudták szúrni anélkül, hogy húsa arra rátapadt volna. A magokat a pép szitán történő átnyomásával különítették el, utána a masszát addig főzték, amíg "megállt benne a kanál". A penészedés elkerülése végett a lekvár tetejére gyakran egy réteg vajat, vagy szurkot öntöttek.

A szilvafélék egyetlen, hazánk területén őshonos fajtája a kökény. Igénytelen növény, és egészséges is. A-, B- és C-vitamint is tartalmaz, rosttartalma  igen  magas, és kálium, kalcium, foszfor, magnézium, cink és növényi antioxidánsok is vannak benne. Antioxidáns-tartalmánál fogva hátráltatja az öregedés folyamatát,  salaktalanító, vizelethajtó, javítja az immunrendszer ellenálló képességét, szív- és érrendszeri betegségekkel szemben is véd.

Cukor-mentes szilvalekvár ára: 1400 Ft