Jómagyar.hu termékek

Kompromisszummentes minőség kedvező árakon! 

Csak magyar termékek! 4 budapesti átvételi pont!

A kosár üres    Kosárhoz
Feny__m__z_950_g_4f747f02cb6f1.jpg
PDFNyomtatásE-mail

Erdei-fenyő méz 950 g - Ára:2000 Ft

Idén 2300 Ftba kerül. Az erdei vagy fenyőméz méz az egyik legritkább fajtaméz. Magas ásványi anyag és nyomelem (mikroelem) tartalma van.
Fogyasztói ár2 000 Ft
Lategória: Méz
Cikkszám: 0063
Termék elérhetősége:

Fenyőméz/erdei méz 950/1000 g

Ez a méz tömegében fekete, ránézésre az üvegezett méz is fekete érzetet ad. Valójában azéret nem fekete, de majdnem. A képen fenyőmézünk látható, de ugyanezt a mézet áruljuk erdei mézként, erdei méz cimkével. Amint lesz időm, lefényképezem és cserélem a képet.  Az igazi erdei méz majdnem fekete de legalább sötétbarna méz. Sokszor a világos mézeket is erdeinek hívják, de azok inkább vegyes virágmézek.

Az erdei méz egyfajta mézharmat méz. A mézharmatot a levéltetvek termelik megfelelő időjárás esetén, általában nagy száraz melegben. Magas cukortarlamú cseppek formájában kerül a levelekre és onnan gyűjtik be és alakítják mézzé a szorgos méhek. Nyomelemekben (mikroelemek), ásványi anygokban és ZAMATBAN nagyon gazdag méz. Míg az erdei méz is mézharmat méz természetesen, csak éppen nem fenyők mézharmata, addig a fenyőméz értelemszerűen fenyőerdőkben termelhető csak, bár kisebb erdei méz tartalma biztosan lehet. 

Az erdei méz viszonylag ritka mézfajta, az akácméznél sokkal többre tartják a hozzáértők.Érdemes tudni, hogy az akácméz magyarországon alegnagyobb tömegben termelt méz, ára csak a vásárlók kereslete miatt annyi, amennyi. Mi nem tartjuk sokra, többre tartjuk a hársmézet, vegyes mézet, selyemfűmézet és főleg a fenyőmézet vagy erdei mézet.