Jómagyar.hu termékek

Kompromisszummentes minőség kedvező árakon! 

Csak magyar termékek! 4 budapesti átvételi pont!

A kosár üres    Kosárhoz
H__rsm__z_950_g_4e9b0a8e1dbc4.jpg
PDFNyomtatásE-mail

Hársméz 950 g

Kiszállításnál 950 g-os üvegben, csomagban 1000 g-os PET flakonban küldjük. Enyhe nyugtató és nagyon finom! Hurutoldó, fájdalomcsillapító, meghűlésre kiváló. Enyhén kesernyés utóíze utolérhetetlen.
Fogyasztói ár2 000 Ft
Lategória: Méz
Cikkszám: 0066
Termék elérhetősége:

harsfa viragzat

Hársméz 950 g - Ára: 2100 FT

Összel és télen veszünk: címkétlenített üveg 25 Ft, mézes vagy egyszínű tető 10 Ft=35 FT

Leadható a 3, 11. és 15. kerületi pontokon előzetes email-es egyeztetéssel.  Ugyanakkor a "saját" üvegért nem fizetünk, tehát az nem betétdíjas.

Ez nem hárs jellegű vagy még az se méz! Tiszta hársméz!A méz víztartalma 17,5 %! Ez 1. osztályt jelent, mert 18 % alattvan az 1. osztály.

Az idei hársmézünk annyira karakteres, mint még soha!! Enyhe nyugtató és nagyon finom! Hurutoldó, fájdalomcsillapító, meghűlésre kiváló. Nagyon.nagyon sűrű. Enyhén kesernyés utóíze van, ami a hársméznél kritérium.

Ez a hársméz nem akármilyen hársméz! Karakteres hárs íze van és nagyon sűrű, víztartalma 17,1 %. Ez kiemelkedő minőséget jelent.  A hársméz színe az akácénál sötétebb, a világossárgától a borostyánsárgáig változhat. Erös, jellegzetes hárs ízű, enyhén kesernyés ízü fajtaméz. Magyarországon nincsenek összefüggő hárserdők, csak szórványban él. Nem minden évben mézel megfelelően, még ha szépen virágzik is.

A hársméz finom kristályokat képez, közepesen gyorsan kristályosodik. Kedvező hatása jól ismert megfázás, torokgyulladás és köhögés esetén, ez az orvosok által legrégebben ajánlott "orvosság". Lázzal járó légúti betegségek esetén hársfateával együtt fogyasztva intenzívebben hat. Fogyasztása idegesség, nyugtalanság, álmatlanság leküzdésére is javasolt. E mézzel különböző mézpakolásokat is szoktak készíteni. Idegnyugtató és fertőtlenítő hatása is ismert.

Hársméz árak: http://www.argep.hu/main.aspx?sucheall=H%C3%A1rsm%C3%A9z&page=5