Jómagyar.hu termékek

Kompromisszummentes minőség piacvezető árakon! 

100 %-ban magyar! 4 budapesti átvételi pont! 

9-es végű árképzés nincsen! Laborvizsgálatok jegyzőkönyvekkel!

A kosár üres    Kosárhoz
Teljes_ki__rl__s_506aa6beb533f.jpg
PDFNyomtatásE-mail

Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt - Ára:320 Ft

Jómagyar.hu kiszállítással bármennyi rendelhető. A tönkölybúzaliszt egy igénytelen, ezért hagyományos termesztésre alkalmasabb fajta, nem igényel vegyszerezést, műtrágyázást, mint mai nemesített testvérei.
Fogyasztói ár320 Ft
Cikkszám: 0071
Termék elérhetősége:

Teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt - Ára: 320 Ft 

A tönkölylisztet a közeljövőben nem fogjuk tartani.

Átvehető 10 kg-tól a boltok előtt is előzetes egyeztetéssel!

Átvételi pontok súlyhatárai:

XV. ker szombat: nincs súlyhatár

XI. ker. Pí víz bolt: 15 kg

III.ker. Madzsar u.: 10 kg

X. ker. Soroksári u. 3 kg

teljes tönkölyA teljeskiőrlésű tönkölybúzaliszt a beltartalom szempontjából egy kiemelkedő fajta. Esszenciális aminosavakban gazdag, magas az ásványi anyag tartalma, vitaminokban gazdag és eltérő keményítő - és fehérjeszerkezete miatt még lisztérzékenyek is fogyaszthatják! Nagyon nagy tápértékű lisztfajta, tojás nélküli tésztát is könnyebben készíthetünk vele.

Hamarosan cikk a teljes kiőrlésű tönkölybúzalisztről!

A tönkölybúza egy olyan búzafaj, amely a bronzkortól kezdve a középkorig fontos szerepet játszott a népélelmezésben. Magyarországon a 19. század végéig széleskörben termesztették. Napjainkban reneszánszát éli a neki tulajdonított jótékony egészségügyi hatásoknak köszönhetően. A tönköly  a pelyvás-gabonák közé tartozik, azaz csépléskor a kalász szétesik, de a szemeken szorosan rajta maradnak a toklászok. Őrlés előtt ezért hántolni kell, azaz a toklászokat el kell távolítani a szemről.

A tönköly mintegy 15-17% fehérjét tartalmaz, tehát a magasabb mint a közönséges búzájé. Aminósav összetétele, vitamin és ásványianyag tartalma szintén felülmúlja a közönséges búzájét ezért tápértéke magasabb azénál. Termesztési körülményekre igénytelenebb, bár kevesebbet terem a modern búzáknál. Biotermesztésben is jól hasznosítható.

A teljes kiőrlésű (TBL-300) tönkölybúzaliszt ára 320 Ft.

Tönköly liszt árak itt:http://www.argep.hu/trend/TONK/Toenkoelybuzaliszt.html