Jómagyar.hu termékek

Adalékanyag mentes és 100 %-ban magyar, a magyar munkahelyekért!

A kosár üres    Kosárhoz
Teljes_ki__rl__s_506aa6beb533f.jpg
PDFNyomtatásE-mail

Tönkölybúza fehérliszt - Ára:320 Ft

A legtöbb búzafajtához képest magasabb fehérje és ásványi anyag tartalom. A kenyérlisztek több héjrészt (korpát) tartalmaznak, legoptimálisabb kenyerek sütéséhez.
Fogyasztói ár320 Ft
Cikkszám: 0068
Termék elérhetősége:
Szállítás Csomagot nem küldünk!! XV. ker. Wesselényi u 3. piac, szombaton fél 8-10 között. Rendelés boltokba 5500 Ft-tól! 0 Ft

Tönkölybúza fehérliszt ár: 320 Ft

A tönkölylisztet a közeljövőben nem fogjuk tartani.

tönköly fehérlisztÁtvételi pontok súlyhatárai:

XV. ker szombat: nincs súlyhatár

XI. ker. Pí víz bolt: 15 kg

III.ker. Madzsar u.: 10 kg

X. ker. Soroksári u. 3 kg

A tönkölybúza fehérliszt a búza kenyérlisztnek a megfelelője, azaz BL-80-as katergória. Kiváló kenyérsütéshez magában vagy keverve.

 A tönkölybúza egy olyan búzafaj, amely a bronzkortól kezdve a középkorig fontos szerepet játszott a népélelmezésben. Magyarországon a 19. század végéig széleskörben termesztették. Napjainkban reneszánszát éli a neki tulajdonított jótékony egészségügyi hatásoknak köszönhetően. A tönköly  a pelyvás-gabonák közé tartozik, azaz csépléskor a kalász szétesik, de a szemeken szorosan rajta maradnak a toklászok. Őrlés előtt ezért hántolni kell, azaz a toklászokat el kell távolítani a szemről.

 

A tönköly mintegy 15-17% fehérjét tartalmaz, tehát a magasabb mint a közönséges búzájé. Aminósav összetétele, vitamin és ásványianyag tartalma szintén felülmúlja a közönséges búzájét ezért tápértéke magasabb azénál. Termesztési körülményekre igénytelenebb, bár kevesebbet terem a modern búzáknál. Biotermesztésben is jól hasznosítható.

Tönölybúza fehérliszt ár: 390 FT

 

Figyelem a weboldal cookie-kat használ, mint minden weboldal a földön..

Többet

Értem

Ez a kötelező felhívás arról, amit mindenki tud: cookie-kat használ a program a weboldal, mint minden weboldal földön...